a metamorphoses story

Jolly Good!

Have an eyeful of that!

Två timmar senare: blott ödmjuka 2 meter… F.ö. är Fabergékulorna [en i bild] de bättre inköpen i kategorin ”julpynt”.
Under granen står bl.a. en sådan här, med syskon, att finna… En hel hög faktiskt. I år har det lagts manken till.

Nåja, den får duga. Det är inte lite skamset man erkänner att i år är granen av typen Evergreen i den mening att den inte behöver vattnas, sågas eller städas efter. Därmed saknas även den härliga doftkombinationen ”barr och kåda”.  Beklagligt i viss mån, då en stor del av stämningen ändå ligger i en bastand gammal Piff & Puff-gran.

Varför detta alternativ då? Undertecknad skall [förhoppningsvis, weather and Swiss Air Lines permitting] resa bort kort efter festligheterna, och har då tänkt sig att det är mer praktiskt att ha något man varken behöver tänka så mycket på eller städa så mycket efter vid hemkomst — som infaller vid ett datum väl framåt nästa år.

Personligen anser jag att det inte finnes något trevligare än att resa kort före alternativt kort efter jul; obeskrivligt trevligt. Trevlig personal, trevliga medpassagerare, trevliga piloter som glatt gör motsvarigheten till att ”veva ned rutan och vinka”. Sedan är frågan om denna stämning håller i sig även denna gång. Tidningsrubrikerna låter vänligen meddela annat. Men man får väl se själv! Och om detta är miraklernas tid, så kanske planet faktiskt lyfter som planerat den 25:e december — dagen då det tydligen skall sättas snörekord.

Nu är man också den fredliga själ man är, så det där med mer snö anses generellt vara ett ytterst trevligt påfund. Man klagar inte när mer av denna underbara vara serveras — utan tackar, bunkrar upp med något varmt, en fönsterplats och tittar sedan på medan naturen bjuder på lite magi. Finns lite som slår en redig vinter! Möjligen då en redig vinter med ett redigt sällskap.

Helgens tips: riskerna för att bli insnöad minskas med upp till 90% om man regelbundet går ut och avnjuter en omgång snöbollskrig på strategiskt valda platser. Gör under för både humör och allmän hälsa. Maten smakar godare efteråt. Dessutom är ingen för gammal eller för ung.

Annonser

Ett svar

 1. En liten Malmöit i skogen satt,
  Och häckade vid datorn,
  Han behagade spela andra spratt,
  Som den anonyme kommentatorn.

  Studsar och fräser,
  Man undrar om han någonsin blir less,
  Vill du kommentera allehanda fadäser,
  Får du allt ta och lämna en riktig mejladress!

  God Jul och en Bah Humbug käre guide rouge nere i det mörkaste Malmö! 🙂

  Tänk att du trots allt kämpar på och fortsätter att läsa denna oansenliga lilla blogg…

  21 december, 2010 kl. 14:12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s