a metamorphoses story

De bästa stunderna…

Är när jag får sitta och bara skriva.* Ser ut som något av en enstöring, beter mig ibland till och med skrämmande likt gubben i gropen i Monty Pythons Life of Brian, skulle någon skulle få för sig den oerhört långsträckta tanken att störa för petitesser. Brummar som en brunbjörn och vägrar att ens lyfta huvudet från skriverierna. När lusten faller på, när musan viskar sweet nothings i ditt öra — vem är då du att ignorera alla fantastiska små gåvor som graciöst dalar ned i famnen? Att titta bort från den privata filmvisning du föräras, där den ena storslagna scenen avlöser den andra medan kameran panorerar runt ett känslodaddningar som tar andan ur dig och ögonblick som kan röra the stiffest of upper lips to quiver?

Personne!”, som en gammal fransk professor passionerat dundrade, samtidigt som han slog näven i skrivbordet. Du skall bara låta det komma. Du skall hungrigt tjäna, ta emot och förädla det som dig förunnats. Hungrigt. Ne te plains jamais! Tryck aldrig undan behovet. Skriv!

Nulla dies sine linea…

Klockan är nästan 02:00, jag stjäl lite tid och passar på…

 

* Nej, nej… döm ej av innehållet i denna blogg och hur jag skriver här… Det finns en skillnad i att skriva och skriva (författa). Jag har upptäckt att det regelbundna skrivandet på denna blogg skyfflar undan allt skräp som annars brukar täppa igen kreativiteten och uttrycksförmågan. Det som gör att bilderna i huvudet landar platt och livlöst på papper ibland — vardagens slam som grumlar och dödar. Plötsligt flödar välbalanserade, sammansatta meningar som ingenting. Visst, man är aldrig helt nöjd, direkt, med allting; sitter fortfarande och läser igenom stycken och kapitel och finslipar, ändrar, byter ut. Gång på gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s