a metamorphoses story

Kontraster

Gårdagen:

Parov Stelar [Marcus Füreder], ”The Mojo Radio Gang”. Hm…

 

I dagen:

Lee Morgan [1938-1972] & Herbie Hancock, ”Ceora”. 60-talets lounge-jazz när den är som bäst. Visas dessvärre ej här, utan ni slussas vidare till YouTube.

 

Kan en helg sammanfattas kortare?

Imorgon bär det av till Saltgruvan igen. Vid rekryteringen sades det ”upp till tre dagar i veckan, eventuellt extra vid behov”. Mig veterligen arbetar jag heldagar, fem dagar i veckan.

Det startar när man är ny; de börjar ringa upp och meddela att det är kris, du måste komma och ta extrapass. I underton insinueras det samtidigt att om man avstår så är det ajabaja. Som nykläckt finansvalp är man ivrig att visa vad man går för och tycker att det inte är några problem.

Snabbspola framåt: en fint värdig Zlatan. När du väl har börjat arbeta mer, så sätter de det som ditt nya standardschema. Du kan inte arbeta mindre, för då får du ett rykte som stinker värre än surströmming en vindstilla sommardag i regnskogen. Du är illojal och gör inte det som förväntas av dig; ironiskt nog på min arbetsplats. Detta betyder dödskyssen för framtida karriär eller goda referenser. Tror man. För det är vad de noggrant påpekar.

Trilla inte in i den fällan som student. Arbetet måste vara värdig insatsen. Arbetsgivaren måste vara värdig insatsen. Du måste få ut något mer, en högre avkastning på din insats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s