a metamorphoses story

Friends With Benefits

Det är när arbetskamrater, vänner eller bekanta åtnjuter fördelar i kraft av att Några arbetar på Banken, och när dessa goings-on koms på, som den perpetuella stanken som ligger över kontoret läcker ut utanför byggnaden och sticker i allmänhetens näsor. Dessvärre brukar det vara så att sådana saker ligger ute ett nyhetsdygn för att därefter försvinna. Men skönt att det äntligen pyser ut lite!

Vad handlar detta om? Det som har figurerat i bloggen ett antal gånger; nepotism och mygel inom bankvärlden. Igår skrev jag ett kort inlägg om Presschefen och damage control. Det var detta han skulle hantera: mångmiljonsvindel. Snart trillar polletten ned.

Har haft en version av detta inlägg sparad som utkast, nu läggs den ut. Vi är en av de fyra Storbanker som är inblandade i ‘härvan’. Det är egentligen ett under att vår utomordentliga, stureplanskåta personal inte har råkat i kläm tidigare som de har hållit på… Det är inte ovanligt att bevittna och höra (på plats) hur vissa anställda har satt i praxis att erbjuda vänner och bekanta lån och produkter som dessa egentligen inte är kvalificerade för. Oftast är det sådana anställda som inte direkt är där på grundval av CV… The untouchables. De åker sällan dit. Det ser man internt till, before the shit hits the proverbial fan.

Vänner, bekanta — och inte så välbekanta människor med gentjänster. Vad kan man säga? —Sometimes it pays to have Friends With Benefits. Detta har pågått väldigt länge och kommer, nyheterna till trots, även att fortsätta i framtiden. Så länge branschen är så pass inavlad och stinker av förruttnelse och dekadens.

Sedan är det skillnad på brott, och brott som upptäcks. I detta fall har det som kommit ut handlat bl.a. om diverse typiska krogpersonligheter. Det som inte kommer att komma ut är de pengar som går till Miffie & Charlie Östermalm et al. som egentligen har lika stor chans att få till ett lån som de har att komma in på Gitarrkunskap 7.5 hp på Obygdens Högskola. Med andra ord; nada. Men deras ‘polare’ eller familjekopplingar arbetar ju på Banken, så det där lånet fixar sig magiskt!

Ni kan överraskas av hur väldigt enkelt det är att slänga iväg pengar och ‘produkter’ sådär utan att någon märker det. Speciellt när de inblandade har kopplingar till de ytterst ansvariga på Banken

Jag säger inte att det inte skiljer sig från kontor till kontor. Men här i innerstan har jag erfarenhet av hur det brukar gå till. Och det är ungefär lika snyggt som att iaktta en förruttnelseprocess. Snygga fasader där insidan är full av krälande maskar och fluglarver.

Det dekadenta festandet har en tilltalande fasad utåt som gömmer allsköns fulheter på insidan…

Något skönt att trycka ut detta inlägg som ‘publicerad’ så snart jag kom hem från jobbet.

Annonser

2 svar

  1. Det har lämnats några kommentarer ser jag. Så jag sällar mig till mängden.. ville bara säga att jag tycker du skriver väldigt underhållande i all din cynism om arbetsplatsen. Jag hoppas att du fortsätter att skriva även efter din uppsägning!

    /caroline

    20 november, 2010 kl. 02:01

    • Tack! Kul att min destillerade ‘svarta gnällsida’ kan vara underhållande. (En kommentar helt fri från cynism.)

      21 november, 2010 kl. 15:38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s