a metamorphoses story

Nej Tack!

Borde byte namn på denna blogg till Griniga Gamla Gubben! Flytta till Storbritannien, där skulle jag vara i gott sällskap med likasinnade…

Varför tar folk med sig stinkande, gapande, illröda små bebisar till jobbet för att leka lattemamma och visa upp blöjhögen? Har man valt att valpa, så får man hålla den borta från kontor där andra som medvetet valt att inte ha barn vistas och arbetar.

Idag kommer en av de högre chefernas respektive till banken för att ställa ut en liten, skrynklig, grinig och rätt ful avkomma. Det är av någon anledning dödsdom på att inte tycka att en avkomma, modell mini, kan vara ful. Den såg ut som Groucho Marx, det kan inte jag hjälpa. Av någon anledning ansåg chefens respektive att det var högst lämpligt och i hennes fulla rätt att rulla runt på avdelningen som om hon vore markägaren som besökte de livegna, och prata goja allt medan Saken i barnvagnen skrek sig fördärvad.

Självfallet flockades alla Excelarksanalytiker och uttryckte sin beundran för det lilla russinet i krystade ordalag. Kotletten höll sig på säkerhetsavstånd och blev plötsligt väldigt upptagen.

Skalman rynkade plågat pannan och drog upp axlarna när ungen slog an en imponerande hög ton. Vid vår sena lunch började han filosofera kring fenomenen vabba och föräldraledighet. Utmärkta förevändningar att vara borta från jobbet men ändå få betalt, ansågs det först. Efter lite tuggande uppkom problemet med själva lillmäniskan — var får man tag i en sådan utan att behålla den. Man får ju bara vara ledig en viss tid, sedan börjar jobbet igen, och då vill man ju inte sitta fast.

Den geniala lösningen var adoption: adoptera en unge för att kunna få föräldraledigt. Man måste väl ändå ha någon form av bytesrätt eller öppet köp på den adopterade ungen, resonerades det. För vad händer om den inte stämmer överens med beskrivningen, visar sig vara defekt, fel färg och modell eller inte når upp till förväntningarna? Klart man måste kunna åberopa sitt konsumentskydd i enlighet med Distansavtalslagen!

Undrade vad han skulle ha bytesrätt till i det fallet. Då skulle han bara få en ny. Med ett brett leende triumferar han, ”Då kan man ta ut en ny period med föräldraledighet!”

Vi fastnade dock på om man fick ha lillmänniskan på dagis under hela ledighetsperioden, medan man leker lattepappa och hänger sig åt avlönad dagdriveri.

Tog inte lång tid innan vi började uggla över St. Gallen och Cambridge vs Oxford istället.

The Oxford vs Cambridge Boat Race vet nog alla om. Men hur många känner till The Oxford & Cambridge Goat Race? Härliga tider!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s