a metamorphoses story

Redeye

På kontoret fyrtio minuter innan take-off. Ett ödsligt ställe att vara på såhär dags på morgonen. Tomt. Ekar. Det är morgonmöte idag. Kotletten skall nämligen komma tillbaka efter någon form av pappaledighet. Bull bevare oss.

Processen med att starta upp programmen är påbörjad och kan förhoppningsvis avslutas. Jag har en krasslig, hostande dator och en tanig liten skärm med knapp utrymme för de vanliga programmen för en avdelning, än mindre tre… Kan man inte äntligen belönas med en extra skärm istället i vår smått löjeväckande ‘tävling’?

Jepp, ni gissade rätt — nu är det dags för lite good old fashioned självömkan, bright ‘n early in the mornin’!

Blir erkänt något avundsjuk på dagdrivarna som har jämförelsevis enorma skärmar, oftast två – tre stycken. De kan sprida ut sina tre till fyra aktiva fönster över en halvmeter och bespara sina dagen-efter-ögon. Själv sitter jag med fler aktiva program än vad gemene man har fingrar, och en del tår, att räkna med — men har fått knåpa ihop allt i min lilla somaliska benrangel till standardskärm. Hade bergis fått en egen 60-tummare om jag istället släntrade in vid lunchtid, lade upp fötterna på skrivbordet, hinkat Red Bull och kraxat om gårdagskvällen med Excelarksanalytikerna. Ytterligare lyxproblem.

Nej, Dandy, kom ihåg att längs med Grev Turegatan finns det folk som har större problem; tänk på alla som inte får plats på Grodan under lunchrusning och istället får sitta på Tures! Skäms som tycker synd om dig själv!

På tal om röda ögon; undrar om folk på, säg Redeye, har samma arbetsmiljö… Fikar de anställda med sina inavlade kusiner och tittar dokusåpor på sina fyra skärmar — allt medan små trädgårdstomtar sköter analysen? Är det bättre eller sämre än att arbeta på en bank? Får man faktiskt arbeta utan att bli bestraffad? Blir man belönad med annat än giftiga kontorsprylar om man gör bra ifrån sig? Hm… För övrigt så måste det erkännas att det är ett barnsligt häftigt namn på ett företag.

Måste vara hjärntvättade, väldisciplinerade trädgårdstomtar i sådana fall… (Obs! Ottmar Hörl-tomte = provokationskonst.)
En gissning till vad våra trädgårdstomtar gör här borta?

Oj titta där… en till människa trillar in! Det får avsluta detta smått patetiska inlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s