a metamorphoses story

Excelarksanalytikern Studsigpudel: en stilstudie

Excelarksanalytikern Studsigpudel har nämnts förut,* och beskrivits som en av de ständigt mest exalterade Excelarksanalytikerna. Varför just ”studsigpudel”? Det är dags för en stilstudie!

Det uppblåsta [fönade], blonderade håret sitter på ett tillika blåst bärarhuvud. Studsigpudeln vet inte riktigt vad hon arbetar med, eller varför,* men hon tycker att det är ”kul, kul, kul”! Hon studsar runt med en tom mapp i armen och gör sig oumbärlig genom att gång på gång upprepa någon form av ‘uppmuntrande’ nonsens. ”Vad duktiga niii är!”, ”Men vad fiiint det blev!”, ”Vad viii är bäst!”, ”Vad viii skall festa ikväll asså'” … Hoppsan, den pepp-talken hamnade visst fel! Och… ja… Inte så väldigt mycket mer bidras det med egentligen. Men å andra sidan, pep-nonsens när man är nyfönad och klicketiklackar på sina nya klackar är ju viktigt! Organisationen skulle ju kollapsa utan att den oproportionerliga månadslönen transfereras till hennes konto.

På dagsschemat står långluncher och skoshopping, fem dagar i veckan. Väl efter intrillande på kontoret är det obligatorisk kuttrande om var någonstans man festade igår, var någonstans man skall festa ikväll, var någonstans man skall fixa något riktigt urringat man kan festa i ikväll, var någonstans man skall festa imorgon… o.s.v.

I korthet: många likheter med en liten, gärna vit, fluffig hundras som är lättexalterad, lättdistraherad, alltid överparfymerad och har en tendens att evinnerligen ‘studsa’  fram på alla fyra tassar – vare sig det handlar om skuttande ned för trappor eller 100-meterslopp.

För att illustrera:

Observera den patenterade sudstekniken som vidarutvecklats från studsbollen.

Lyckliga äro de okunniga, ty de vet ej bättr…, ty de vet ingenting.

 

* Bl.a. har Studsigpudeln figurerat i Månglarbanken.

* En förvirring som förklaras med hjälp av inlägget om Inavel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s