a metamorphoses story

Investera

Har man lite över i slutet av månaden och undrar vad man skall investera i, så kan man införskaffa lite konst. I detta exempel samtida svenskar i prisklassen 23′ – 75′ 000 kronor. Om man är lagd åt det mindre konservativa hållet och inte trendar som masstycket.

En Niklas Holm torde ge hyfsad avkastning på ett par års sikt. Eller varför inte ett säkrare kort, Cecilia Ömalm Krajcikova. Det senare skall man helst försöka få tag på en tidig upplaga. Lycka till med att lägga vantarna på första upplagan ur t.ex. serien Malmaison. Men det vore värt det (se dock upp så inte pristaket sprängs redan vid inköp). Just nu är det uppe i 5:e upplagan.

Ett axplock:

Niklas Holms senaste
En ettårig Holm.
Ur ”Malmaison X” — ”The Well”. Tilltagen i storlek!
Ur ”Malmaison IX” — ”Birdcage”.

 

Är man mer konservativ vad gäller popkonst kommer Buckans Samtida (med div. modernt) den 17:e november samt Auktionsverkets Nutida den 16:e november möjligen att vara något. Har man tur kan man kanske snappa upp en samtida av god kvalitet för samma budget som ovan.

Annars finns de typiska Rauschenberg, Håfström(!),E & O Billgren, Cronqvist, Wolgers, Warhol, Lichtenstein, de Kooning, Hirst – allt som kan få dig att bjuda mer än vad det egentligen är värt och ibland lite för utjatat. Mest litografier av de kända internationella namnen, av varierande kvalitet. När det kommer till modernt, och speciellt samtida, så kan man åka på ordentliga nitlotter om man låter sig dras med. Tumregel: kvalitet framför varumärke. Som med allt annat.

Auktionsverket har förresten en intressant Arman… Återstår att se om den går att fiska hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s