a metamorphoses story

Vitterhetshelg

Pluggar egentligen finans vid ett annat klassiskt universitet, men besökte Stockholms universitet under helgen för att uggla lite [en hel del] i biblioteket. Möttes av hösten i sin sista praktfulla suck; naturens mest lugubra, trotsiga skådespel innan vinterns melankoliskt värdiga elegans… Lite fantasi och man kunde lika gärna ha flanerat runt på campus i Oxford igen… The Main Quad till medeltida Lincoln College och ut mot the square med renässansinspirerade Radcliffe Camera för att sedan svänga in mot Brasenose… Som av en ren slump råkar vara placerad mitt emot ett mindre underverk – the Bodleian Library. Naturligtvis kan man inte göra mindre än att filosofera om världsherravälde, nobelpris och Das Ding an Sich högre undre mening! Fullständigt hädiskt att göra annat! Och så snubblar man över en kullersten och återvänder till Frescati med studenter i mjukisbyxor som röker utanför karuselldörren.

Hur var det nu Sjöstrand sade? —Helvetet har inga portar, det har rondeller. Innanför irrar de osaliga efter en parkeringsplats.

Portföljvalsteori och knåpande med eget index resten av dagen.

Mmm… hösten… sannerligen en klassisk universitetsårstid…

 

Passade på att ta ett par bilder med mobilkameran. Ljuset görs inte rättvisa, men färgprakten… Wunderschön.
En liten bit av stillhet och natur i gråa Frescati.
En liten bit av Naturhistoriska lyckas jag sno åt mig, som en vink till byggnaderna i Oxford. Om man inte tittar på rucklet längst ned i bild vill säga…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s